​Oprichters Bugaboo in de clinch

​Oprichters Bugaboo in de clinch

Aanhoudende ruzies tussen Bugaboo-oprichters Max Barenbrug en Eduard Zanen hebben de kinderwagenverkoper in een impasse gebracht. Zanen wil nu dat Barenburg de helft van zijn aandelen verkoopt, maar die weigert dat volgens De Financiële Telegraaf.

Barenbrug had vijf jaar geleden in een overeenkomst vastgelegd dat hij de helft van zijn aandelen in Bugaboo International aan een derde zou verkopen. Nu hij dat niet doet, wil Zanen hem daar via de rechter toe dwingen, op straffe van een dwangsom van tien miljoen euro.

Ruzies over de bedrijfsvoering vormen de aanleiding voor de geëiste verkoop. Zo zou Barenbrug zich met de dagelijkse leiding van Bugaboo bemoeien, terwijl hij daar geen formele functie meer heeft. Barenbrug zou onder meer de cfo zonder overleg hebben ontslagen en notulen van vergaderingen achterhouden.

Barenbrug studeerde in 1994 af op het ontwerp voor de Bugaboo-kinderwagen en richtte het bedrijf twee jaar later officieel op met Zanen, zijn zwager. Bugaboo is door de jaren uitgegroeid tot een merk met een uitgebreid dealernetwerk en brandstores in Amsterdam en Berlijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!