​Onduidelijkheid over uitbreiding outlet Roermond

​Onduidelijkheid over uitbreiding outlet Roermond

Winkeliers in Roermond maken zich zorgen over de komst van het nieuwe stadsdeel Jazz City. De uitbreiding van Designer Outlet maakt daar onderdeel van uit, maar het is volgens De Limburger onduidelijk hoe het winkelaanbod er precies uit komt te zien.

In Jazz City komt in totaal zeventienduizend vierkante meter aan winkelruimte. Achtduizend daarvan komen voor rekening van het outletcentrum, zei manager beleid Marcel Evers van INretail tijdens de jaarvergadering van de winkelierskoepel. Hij noemt het vreemd dat het nog niet bekend is wat voor winkels er verder komen. “Moet je die daar wel willen, gezien de leegstand in de binnenstad?”

Binnenstadswinkeliers vrezen dat er met de komst van Jazz City zoveel te doen is aan de andere kant van provinciale weg N280, dat niemand nog naar het stadscentrum komt. Evers loofde de initiatieven van winkeliers om de binnenstad aantrekkelijker te maken, maar omschreef ze als ‘symptoombestrijding’. Een officiële openingsdatum van het uitgebreide outletcentrum is nog niet bekend, maar volgens bronnen van de krant zou dat 6 april zijn.

Designer Outlet maakte eind vorig jaar bekend zeventig miljoen euro te steken in uitbreiding. Daarmee komen er vijftig tot zestig nieuwe winkels bij en moet het aantal bezoekers groeien van zes naar 7,5 miljoen per jaar.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends