​Opnieuw stakingen bij Delhaize om personeelstekort

Achttien winkels van Delhaize waren vrijdag en zaterdag de hele dag gesloten. Ook maandag houden nog negen winkels hun deuren dicht, zegt een woordvoerder tegen Gazet van Antwerpen.

De aanleiding is het tekort aan personeel als gevolg van een herstructurering in 2014, schrijft De Tijd. Bij een reorganisatie werden drie jaar geleden zo’n 2500 medewerkers ontslagen. Het overblijvende personeel wordt daardoor flexibeler ingezet, wat tot problemen leidt. “Vakkenvullers moeten bijvoorbeeld pistolets bakken, terwijl ze daar niet of onvoldoende voor opgeleid zijn”, aldus vertegenwoordiger Koen de Punder van vakbond LBC-NVK.

Door het gebrek aan personeel ontstaan lege schappen en lange rijen bij de kassa. Die leiden weer tot ontevreden en soms agressieve klanten, zegt De Punder. De directie van de supermarktketen overleg dinsdag met de vakbonden over een oplossing. Een woordvoerder van Delhaize zegt de staking te betreuren en ‘in te zetten op sociale dialoog’.

Delhaize had ook in mei en februari vorig jaar al te maken met stakingsacties. Ook rond de reorganisatie in 2014 braken al spontane stakingen uit.

RetailTrends