​McGregor wil af van winkels in België

McGregor Fashion Group België gaat zijn retailactiviteiten in België herstructureren. Het modehuis laten weten met succes een gerechtelijke reorganisatie te hebben aangevraagd om ‘ademruimte te verkrijgen voor een doorstart’.

McGregor en zustermerk Gaastra beschikken in België over twintig vestigingen en drie outletwinkels. De omzet in die winkels staat naar eigen zeggen onder druk, doordat klanten steeds meer online kopen. De online omzet zou de afgelopen zes maanden juist met 24 procent zijn gestegen.

McGregor Fashion Group sloot eerder al een aantal winkels bij onze zuiderburen, maar er zou een ingrijpendere reorganisatie nodig zijn om de toekomst van de onderneming veilig te stellen. Vorig jaar maakte het Nederlandse moederbedrijf al een doorstart. Het huidige Doniger Fashion Group is in beeld als koper van bepaalde activiteiten. “Wij geloven in de toekomst van onze fysieke winkels”, aldus de Belgische ceo Kris Van de Mierop, die ook aan de wieg van Doniger Fashion Group stond.

De rechtbank van koophandel heeft een gerechtsmandataris aangesteld in België, die kandidaten zoekt voor de Belgische winkels. “Wij hopen op een doorstart voor een zo groot mogelijk aantal personeelsleden en winkels”, aldus Van de Mierop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!