​Dunkin’ Donuts denkt aan 160 filialen in Nederland

​Dunkin’ Donuts denkt aan 160 filialen in Nederland

Dunkin’ Donuts heeft donderdag zijn eerste vestiging in Nederland geopend. Het filiaal bevindt zich aan de Amsterdamse Nieuwendijk en is de eerste van de acht tot negen filialen die dit jaar open gaan.

De volgende winkels komen onder meer in Utrecht en Rotterdam. In vijf jaar wil Dunkin’ Donuts zeker 25 restaurants in ons land hebben, maar dat worden er volgens operationeel directeur Roberto Fava waarschijnlijk meer. Op termijn ziet hij ruimte voor zo’n 160 filialen.

Dunkin’ Donuts werkt vanuit een bakkerij in Amsterdam, maar wil in de toekomst ook in andere steden bakkerijen openen om lokale vestigingen te bevoorraden. De uitbreiding vindt plaats in cirkels, zei Fava eerder tegenover RetailWatching. “We kunnen het ons niet veroorloven om een winkel in Groningen te openen, als we daar een leuk pand zouden vinden. De afstand vanaf het productiecentrum is daarvoor veel te groot.”

De eerste winkel van Dunkin’ Donuts is voorzien van de nieuwste internationale huisstijlelementen. De Amerikaanse leiding is benieuwd hoe bezoekers daarop reageren. “Uiteraard is het ook spannend hoe ons assortiment in de smaak zal vallen bij het Nederlandse publiek”, stelt president Bill Mitchell van Dunkin’ Brands International. De retailer verkoopt koffie en gebakken producten. “Het assortiment kent ook een aantal primeurs, zoals het nieuwste koekje bij de koffie.”

Dunkin’ Donuts was tussen 1997 en 2000 al eens actief in ons land en kondigde zijn rentree drie jaar terug al aan. Wereldwijd telt de onderneming meer dan 12.200 vestigingen in 45 landen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends