​Dc-personeel Jumbo wil vaart achter cao-gesprekken

​Dc-personeel Jumbo wil vaart achter cao-gesprekken

Het personeel van de distributiecentra van Jumbo wil dat de supermarktketen start met de cao-onderhandelingen met FNV en CNV. Daartoe is maandag een petitie overhandigd aan HR-directeur Gea Kuiper.

De cao voor het dc-personeel van Jumbo loopt op 1 april af. Jumbo wil met de onderhandelingen wachten tot de cao AH Logistics met Albert Heijn is afgesloten en er een nieuwe algemene supermarkt-cao is. “Sinds wanneer laat Jumbo zijn oren hangen naar wat anderen doen?”, reageert voorzitter Geert Jan Middelbos van het FNV Landelijk Vakbondscomité. De vakbond wil snel een nieuwe cao, omdat de werkdruk ‘de spuigaten uit’ zou lopen.

Jumbo kreeg eind vorig jaar al een petitie overhandigd waarin een einde aan de hoge werkdruk werd geëist. De retailer zei zich daar niet in te herkennen. Jumbo en FNV kwamen vorig jaar al tot een akkoord over een nieuwe cao, maar de supermarktketen kwam daar binnen twee uur op terug. 'Dit onderhandelingsresultaat leidt daarom niet tot een duurzaam verantwoorde loonontwikkeling en vormt een risico voor de werkgelegenheid op langere termijn', stelde Jumbo in een verklaring.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!