​‘Amazon denkt aan winkels in virtual reality’

​‘Amazon denkt aan winkels in virtual reality’

Amazon werkt aan een elektronicaconcept, dat vergelijkbaar aan de winkels van Apple. Ook zou de Amerikaanse etailer de mogelijkheden onderzoeken om winkels in virtual reality te openen. Dat schrijft The New York Times op basis van bronnen.

De nadruk in de elektronicawinkels komt te liggen op de apparaten en diensten van Amazon, zoals de smart home speaker Echo en de streamingdienst Prime Video. Eerder opende de etailer al boekenwinkels in de Verenigde Staten, terwijl er ook plannen zijn om er supermarkten te openen. Amazon zou onder de codenaam Project Everest ook kijken naar het openen van fysieke supermarkten in India.

Amazon onderzoekt verder de mogelijkheden om meubels en huishoudelijke apparaten te verkopen in virtuele winkels. De Amerikaanse etailer wil daarvoor augmented of virtual reality inzetten, stelt een anonieme bron. De winkels dienen dan als een etalage waar klanten de items ‘persoonlijk’ kunnen bekijken, voordat ze een online bestelling plaatsen. Daarbij gaat het om producten als banken, kachels en koelkasten.

Het is volgens The New York Times mogelijk dat niet alle ideeën voor nieuwe winkels worden uitgevoerd. Werknemers worden aangemoedigd om met ‘absurde’ initiatieven te komen, die regelmatig door bestuurders van Amazon worden afgeschoten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!