​Kijkshop sluit meer winkels

​Kijkshop sluit meer winkels

Kijkshop neemt afscheid van twintig van zijn 87 filialen. Drie daarvan zijn de afgelopen weken al in stilte gesloten, meldt De Telegraaf.

Kijkshop heeft zijn portfolio de afgelopen jaren onvoldoende up-to-date gehouden, stelt een woordvoerder. “Deze maatregel is eigenlijk achterstallig onderhoud.”

Vaste werknemers zullen volgens hem worden overgeplaatst naar andere winkels voor ‘extra sales- en servicepower’. Over de gevolgen voor tijdelijke krachten wil hij de zegsman niets kwijt.

De winkelketen is sinds twee jaar in handen van de Zweedse private equity-partij listérus & partners Capital Advisors (LPCA). Kijkshop beschikte rond de overname nog over honderd winkels in Nederland, maar verkocht er vorig jaar al negen aan Neckermann.com. Die filialen werden eind vorig jaar failliet verklaard.

Kijkshop schreef zelf over de periode mei 2014 tot en met eind 2015 een verlies van twintig miljoen euro in de boeken. Ook over 2016 was er volgens de NOS sprake van rode cijfers, maar het bedrag is nog niet bekend. In het laatste jaarverslag schrijft de retailer dat de omzet dit jaar mogelijk herstelt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!