​Tegenstribbelende V&D-verhuurder verliest bij Hoge Raad

Het is Mondia Investments niet gelukt om de volledige huurprijs voor het voormalige warenhuis van V&D in Hengelo te krijgen. De verhuurder werd door de kantonrechter nog in het gelijkgesteld, maar heeft in hoger beroep en cassatie aan het kortste eind getrokken.

V&D sloot twee jaar terug een akkoord met het gros van de verhuurders van zijn panden om de huur van februari tot en met juli te verlagen om een faillissement te voorkomen. Mondia deed echter niet mee aan deze overeenkomst en eiste via een kort geding alsnog het volledige huurbedrag. In eerste instantie werd de vastgoedbelegger in het gelijkgesteld en moest V&D het volledige huurbedrag overmaken.

V&D ging echter in beroep en kreeg daarbij de steun van andere verhuurders, die Mondia als ‘free rider’ bestempelden. Het gerechtshof bepaalde vlak voor het faillissement van V&D al dat Mondia de huurkorting weer moest worden terugbetalen. Een kort geding was niet het juiste middel, ook omdat het beroep van V&D en de overige verhuurders op misbruik van bevoegdheid in een bodemprocedure zou kunnen slagen. In cassatie richtte de verhuurder zich op de curatoren van de inmiddels failliete warenhuisketen, maar de Hoge Raad volgt nu de conclusies van het gerechtshof.

Het pand in Hengelo staat sinds het vertrek van V&D leeg. Over een nieuwe invulling is nog altijd niets bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!