​‘Nederlandse textielindustrie bezig aan comeback’

​‘Nederlandse textielindustrie bezig aan comeback’

Een toenemend aantal kleine Nederlandse modemerken laat kleding produceren in eigen land. “We zien de belangstelling, mogelijkheden en ook noodzaak toenemen om in Nederland te produceren”, zegt algemeen directeur Patric Hanselman van brancheorganisatie Modint in Het Financieele Dagblad.

De ontwikkeling van nieuwe productietechnologieën en materialen maakt het volgens Hanselman steeds beter mogelijk kleding in Nederland te maken. Ook de groeiende behoefte aan snelle levering bevordert de trend, net als het groeiende bewustzijn op het gebied van duurzaamheid. Hanselman ziet onder meer bij modelabels in het hogere segment interesse om de productie dichter bij huis te halen. “Maar er is ook veel belangstelling bij producenten van dekbedden en ander huishoudelijk textiel.”

Voor grotere modebedrijven is de productiecapaciteit van Nederlandse ateliers nog te klein, zegt Hanselman. Ook zijn de prijzen te hoog en de kwaliteit te laag. De Nederlandse ateliers zitten met name in Amsterdam, Brabant en het oosten van het land.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends