​'24-uursproef Amsterdam leidt tot overlast'

​'24-uursproef Amsterdam leidt tot overlast'

De pilot met winkels die 24 uur open mogen zijn leidt tot overlast op straat en nog meer toeristenwinkels. Die verwachting spreekt lector stadslogistiek Walther Ploos van Amstel uit tegen AT5.

Winkeliers in de drukste Amsterdamse winkelstraten, zoals de Kalverstraat, Nieuwendijk en Leidsestraat, mogen hun winkels vanaf 1 juli de gehele dag open houden. Dat leidt ertoe dat winkels zich nog meer gaan richten op toeristen, zegt Ploos van Amstel. “Bewoners zijn een te kleine klantengroep.” Daarnaast vreest hij overlast van mensen die ’s avonds na het uitgaan naar die toeristenwinkels gaan, om ‘spulletjes te kopen die ze buiten gaan gebruiken’.

Volgens straatmanager Pauline Buurma van de Kalverstraat zijn er niet zo veel toeristenwinkels in die straat. “Wij hebben een winkelaanbod dat is gericht op shoppen voor jonge vrouwen.” Winkels die langer open blijven zijn volgens haar juist goed voor de spreiding van de drukte en de sociale veiligheid.

De proef duurt twee jaar. De gemeente sloot de Wallen eerder al uit van de pilot, om te grote drukte in de avond te voorkomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!