​Domino’s brengt bezorgrobot naar Nederland

​Domino’s brengt bezorgrobot naar Nederland

Domino’s gaat binnenkort van start met bezorging door zelfrijdende robots in ‘geselecteerde Nederlandse steden’. De pizzaketen start ook met robotbezorging in België en Duitsland.

Domino’s werkt voor de nieuwe bezorgmethode samen met Starship, dat ook een autonome bezorgwagen voor maaltijdbezorger Just Eat ontwikkelde. Nederland, Duitsland en België zijn de eerste Europese landen waar Domino’s met autonome bezorgvoertuigen werkt. Eerder werden al tests gedaan in Australië en Nieuw-Zeeland.

De robots maken onderdeel uit van het Domino’s Robotic Unit-framework, het initiatief van de pizzaketen om met robots en drones te bezorgen. De autonome bezorgvoertuigen moeten in een straal van één tot anderhalve kilometers van vestigingen pizza’s rondbrengen. Het is een aanvulling op de bestaande bezorgmethoden, zegt ceo André ten Wolde van Domino’s Benelux. “Als je kijkt naar onze groeiplannen voor de komende vijf à tien jaar, moeten we dit soort ideeën gaan ontwikkelen om straks nog steeds voldoende bezorgers te hebben.”

De robots kunnen voor 99 procent autonoom rijden, zegt cmo Nicky Claeys tegen BNR. “Dat betekent dat hij het grootste deel van de tijd zonder menselijk toezicht kan.” In het voertuig kunnen acht pizza’s tegelijkertijd.

In welke steden Domino’s van start gaat, is nog niet officieel bekendgemaakt. Volgens BNR gaat het in ieder geval om Amsterdam, waar de robot woensdagochtend werd gepresenteerd. Vorig jaar kondigde Domino's ook aan met robots te gaan bezorgen, maar toen bleek het een 1 aprilgrap. Dat is nu 'honderd procent' niet het geval, zegt een woordvoerder van de RDW tegen RTL Z.

Bekijk een video van de bezorgrobot op RetailWatching.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends