​VanHaren groeit met dubbele cijfers

​VanHaren groeit met dubbele cijfers

De omzet van vanHaren is in 2016 met bijna twaalf procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. De Nederlandse schoenenketen komt uit op een recordomzet van 179 miljoen euro.

VanHaren telde aan het eind van het jaar 142 winkels, twee minder dan een jaar eerder. De retailer focust zich voornamelijk op het vernieuwen en vergroten van zijn bestaande vestigingen. Dit jaar krijgen acht winkels een update, waarbij het aantal vierkante meters wordt uitgebreid.

VanHaren gaat verder nieuwe winkels openen in Rosmalen en Den Bosch, en heeft vanaf volgende week een flagshipstore aan de Nieuwendijk in Amsterdam. Daarnaast worden dit voorjaar de eerste drie winkels en webshop geopend in België. Robert Vos is benoemd tot directeur van vanHaren België. Hij is al ruim negen jaar actief bij de schoenenketen als financieel directeur.

Moederbedrijf Deichmann liet onlangs al weten erg tevreden te zijn over de pilot met de omnichannel winkels van vanHaren. Inmiddels zijn er volgens directeur Krein Bons ‘25 winkels met assisted sales via handheld devices en self-service kiosks’.

Deichmann zag zijn netto-omzet vorig jaar oplopen van 4,6 naar 4,8 miljard euro in 23 Europese landen en de Verenigde Staten. Het Duitse concern verkocht meer dan 173 miljoen paar schoenen, waarvan 6,8 onder de vlag van vanHaren.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends