​Nieuw vijftigje doet intrede: ‘Cashless nog een utopie’

​Nieuw vijftigje doet intrede: ‘Cashless nog een utopie’

Detailhandel Nederland juicht de komst van een nieuw vijftigeurobiljet toe. Het briefje is volgens de brancheorganisatie ‘broodnodig’ in de strijd tegen vals geld, waarbij in bijna driekwart van de gevallen sprake is van een biljet van vijftig euro.

Vorig jaar werden in ons land 47 duizend valse biljetten onderschept. Vals geld vindt volgens secretaris betalingsverkeer Michel van Bommel bijna altijd zijn weg richting winkeliers, die ‘dubbel’ geraakt worden. “Het product is weg en er ligt een vals eurobiljet in de kassa”, legt hij uit.

De schade loopt volgens Detailhandel Nederland op tot miljoenen euro’s per jaar. Daarbij gaat het om misgelopen omzet, maar ook om de aanschaf van scanapparatuur, training van personeel en eventuele verzekeringskosten.

Het nieuwe briefje komt vanaf dinsdag in omloop en moet moeilijker zijn om na te maken. Zo is er voelbare inkt en een portretwatermerk aangebracht.

Detailhandel Nederland ziet pinnen naar eigen tevredenheid steeds populairder worden. Het aantal contant daalt eind volgend jaar naar verwachting naar veertig procent. “Contant geld zal de komende jaren niet verdwijnen, cashless is nog een utopie”, aldus Van Bommel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!