​Vidrea Retail wil tachtig multibrandstores openen

​Vidrea Retail wil tachtig multibrandstores openen

De nieuwe eigenaar van de winkels van Charles Vögele opent binnenkort zo’n tachtig multibrandstores. Vidrea Retail heeft de ambitie om één van de grootste moderetailers van ons land te worden.

De winkels van de failliete Zwitserse modeketen worden in de loop dit jaar omgebouwd. ‘In onze nieuwe winkels vind je sympathieke service, gezelligheid en een goede collectie met een goede prijs-kwaliteit verhouding’, laat Vidrea Retail weten in diverse openstaande vacatures. Welke naam er op de gevel komt te staan is nog niet bekend.

Vidrea Retail, dat onder leiding staat van mode-ondernemer Remt Melles, werd vorige maand eigenaar van negentig van de 95 Nederlandse winkels van Charles Vögele. Melles heeft met het Zwitserse moederconcern een licentieovereenkomst gesloten, zodat Charles Vögele als merk in de nieuwe winkelketen verkocht kan blijven worden.

Charles Vögele heeft kort voor het faillissement geprobeerd via een pre-pack en overname een doorstart te maken. Een geïnteresseerde partij zou niet aan de financieringsvoorwaarden van het moederbedrijf hebben willen voldoen, waarna de stekker uit de onderhandelingen werd getrokken. De gegadigde spande daarop een kort geding aan, maar dat leverde niets op.

Charles Vögele vroeg eind januari zelf het faillissement aan, nadat de Zwitserse organisatie de lening met directe ingang opeiste. De omzet van de modeketen was in ons land teruggelopen tot onder de zestig miljoen euro, zo blijkt uit het faillissementsverslag van de curatoren. Ook was Charles Vögele al lange tijd verliesgevend.

RetailTrends