​Alleen mobiel bestellen en afrekenen bij Starbucks

​Alleen mobiel bestellen en afrekenen bij Starbucks

Starbucks heeft in Seattle een filiaal geopend waar je alleen met je mobiel kunt bestellen en afrekenen. De testwinkel bevindt zich op het hoofdkantoor van de koffieketen.

Met de pilot wil Starbucks ontdekken hoe de consumenten die georiënteerd zijn op gemak het best bediend kunnen worden. Er wordt een oplossing gezocht naar de grote drukte die tijdens piekuren ontstaat als veel mobiele bestellers hun koffie komen afhalen, schrijft Reuters.

Starbucks heeft twee cafés op zijn hoofdkantoor, waar meer dan vijfduizend mensen werken. Een van die cafés is alleen toegankelijk voor personeel en staat bovendien in de top drie van winkels waar het meest mobiel wordt besteld. Alle mobiele bestellingen vanuit het kantoor worden naar dit filiaal geleid, waar het personeel de koffie kan afhalen. Via een groot raam is het ook nog mogelijk om te zien hoe het drankje wordt klaargemaakt.

Starbucks bouwt het andere restaurant in het gebouw – dat open is voor publiek – deze herfst om naar een nieuwe, premium Reserve-winkel. Een tweede Reserve-winkel opent op een later moment in Chicago.

RetailTrends