​Vijf favoriete tools van de oprichter van Flinders

​Vijf favoriete tools van de oprichter van Flinders

Door Reinilde van Ekris
Bron: EtailTrends 1

Met trend- en seizoensgevoelige artikelen als woonproducten moet je bovenop de klantbehoeften zitten en weten wat wanneer in trek is, aldus Geert-Jan Smits van Flinders. Dit zijn de vijf tools die daarbij helpen.

1. Google Trends
“Met Google Trends schatten we de interesse en zoekvolumes in voor belangrijke productcategorieën. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien wanneer het tuinseizoen begint en de interesse voor tuinverlichting begint toe te nemen. De inzichten helpen ons om de inkoop en marketingcampagnes af te stemmen. De tool geeft ook inzage in onze historische en actuele concurrentiepositie.”

2. Channable
“Deze tool maakt het mogelijk om efficiënt en consistent producten te ontsluiten via allerlei vergelijkingssites, affiliates en marktplaatsen, van beslist.nl tot bol.com en Amazon. Hiermee kunnen we eenvoudig bestaande voorraad verkopen via veel meer kanalen dan alleen ons eigen onlineplatform. Wijzigingen in bijvoorbeeld prijzen worden automatisch doorgegeven aan alle aangesloten partijen.”

3. Tweakwise
“Tweakwise is een krachtige tool voor search, ranking en filtering. Het op de juiste manier en volgorde tonen van producten heeft zeker effect op de omzet. Door de juiste producten op het juiste moment te tonen, kunnen we de conversie drastisch verhogen. Vanaf dit jaar gaan we ook de personalisatiemogelijkheden van de tool benutten.”

4. MOZ pro
“Elke internetondernemer is stiekem een beetje seo-nerd. Dan mag een goede seo-tool niet ontbreken. Flinders gebruikt hiervoor MOZ pro. Dat biedt keywordonderzoek, linkbuildingopties en inzicht in hoe we onze pagina’s kunnen optimaliseren. We hebben hiermee inzicht in de rankings in de zoekmachines en de kansen voor verbetering voor bezoekers en conversie.”

5. Google Search Console
“Deze tool is interessant voor de technische kant van ons onlineplatform. Met name onze techneuten gebruiken ‘m dus om onze site te controleren op specifieke onderdelen. Hoe wordt onze webshop bijvoorbeeld gecrawld door zoekmachines? Welke pagina’s hebben ‘aan de achterkant’ verbetering nodig? Tegelijkertijd krijgen we tips om op tijd bij te sturen.”