​Coolblue lanceert eigen affiliateprogramma

​Coolblue lanceert eigen affiliateprogramma

Coolblue heeft zijn affiliatenetwerk volledig in eigen beheer genomen. De retailer werkt daarvoor sinds kort met een white label affiliateprogramma.

Door het netwerk in eigen beheer te nemen staat Coolblue naar eigen zeggen direct in contact met de affiliates, kunnen campagnes beter gemonitord worden en ontstaat er de mogelijkheid om de resultaten samen met de partners te optimaliseren. Vragen, ideeën en samenwerkingsverzoeken kunnen volgens affiliatemarketeer Marion Passchier sneller behandeld worden. “Daarnaast zorgt de technologie van dit nieuwe programma voor meer flexibiliteit in commissies en promotiemateriaal en is het keuren van orders nu geautomatiseerd.”

Coolblue kiest voor Performance Horizon als aanbieder van het netwerk. Orders die via de affiliatepartners bij de retailer binnenkomen worden door Performance Horizon uitbetaald. De commissies bij Coolblue lopen op tot tien procent, hoewel ze bij belangrijke producten als tablets, laptops, televisies en wasmachines tussen de twee en vier procent liggen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends