​HEMA benoemt nieuwe head of e-commerce

​HEMA benoemt nieuwe head of e-commerce

HEMA heeft een opvolger gevonden voor Tico Schneider, die is benoemd tot directeur Nederland. Raph Schröder is sinds deze maand de nieuwe head of e-commerce van HEMA.

De 34-jarige Schröder is al bijna tien jaar in dienst van HEMA. Sinds 2010 vervult hij verschillende e-commercefuncties. Hij werkte onder meer aan het opzetten van de internationale webshops van de Nederlandse winkelketen.

Schröder was het afgelopen jaar head of e-category management. In die rol was hij verantwoordelijk voor de online category teams en de verkopen van de webshops van HEMA in de zes landen waar de retailer actief is. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor alle e-commerceactiviteiten, waaronder de zes webshops, online gebak en de fotoservice.

Onder leiding van Schneider heeft HEMA online naar eigen zeggen ‘een aanzienlijke groei’ doorgemaakt. Ook nam hij het initiatief voor een nieuwe website en instore picking, waardoor klanten hun online bestellingen binnen een dag kunnen ophalen in de fysieke winkel. In zijn nieuwe functie is Schneider verantwoordelijk voor de gehele Nederlandse winkelorganisatie.

RetailTrends