​Tuunte verwelkomt eerste franchisewinkel

De eerste franchisevestiging van Tuunte is vrijdag geopend in Maassluis. De winkel draagt de naam Zusje van Tuunte, een formule die het moederbedrijf eerder al in Doetinchem introduceerde.

Tuunte heeft de ambitie om onder meer via franchising uit te groeien tot een landelijke speler, vertelde directeur Louis van Andel vorig jaar al in RetailTrends. De Achterhoekse kledingketen is ‘te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken’. Er zijn nu zo’n veertig winkels, maar dat moeten er zeventig tot honderd worden.

Tuunte is inmiddels een zoektocht gestart naar ‘powervrouwen of -mannen met stevige ondernemersambities'. “We hebben grote plannen voor vestigingen elders in Nederland”, zegt Van Andel.

Tuunte verandert volgens hem ‘stukje bij beetje van een traditionele retailer in een creatief bedrijf’. Sinds 2015 ontwerpt de kledingketen eigen collecties, om zo een eigen identiteit te creëren. “Daarmee denken wij ook in Maassluis ons plekje te veroveren tussen alle andere kledingzaken”, aldus van Andel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!