​Jumbo verhoogt lonen distributiepersoneel

​Jumbo verhoogt lonen distributiepersoneel

Jumbo geeft zijn medewerkers in de distributiecentra een loonsverhoging van 1,5 procent. Deze geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 april, zo heeft de supermarktketen maandag aan zijn personeel laten weten.

De stap volgt volgens Jumbo nadat de vakbonden ‘verschillende uitnodigingen’ om over een nieuwe cao te onderhandelen naast zich neer hebben gelegd. Voor een eventuele verdere verhoging van de lonen wacht Jumbo de andere cao’s in de sector af. Mochten die aanleiding geven tot meer loonsverhoging, dan voert Jumbo die eveneens met terugwerkende kracht vanaf 1 april door.

Jumbo en de vakbonden beschuldigden elkaar er de afgelopen tijd van niet over een nieuwe cao te willen onderhandelen. FNV en CNV willen dat de retailer met een loonbod komt, terwijl Jumbo daar juist mee wil wachten en eerst over andere cao-punten wil praten. Werknemers in de distributiecentra houden sinds vorige week stiptheidsacties, waardoor de bevoorrading van de winkels vertraagd wordt.

Jumbo laat weten teleurgesteld te zijn in de acties, waar de vakbonden op hebben aangestuurd. “Dat is in niemands belang”, aldus ceo Frits van Eerd. FNV en CNV negeren volgens hem de afspraak uit maart vorig jaar, om gezamenlijk te werken aan een duurzame loonkostenontwikkeling. Jumbo betaalt naar eigen zeggen veel meer dan zijn concurrenten, omdat de lonen de afgelopen jaren hard zijn gestegen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!