​Jumbo-personeel verhardt acties om cao

​Jumbo-personeel verhardt acties om cao

Medewerkers van Jumbo’s distributiecentra gaan vanaf dinsdag staken voor een betere cao. Ook organiseren vakbonden FNV en CNV een protestmars bij het hoofdkantoor in Veghel, meldt Omroep Brabant.

Het is de bedoeling dat dinsdag geen enkele vrachtwagen bij de dc’s meer wordt gelost of geladen, waardoor de winkelbevoorrading stokt. Het gaat om de centra in Veghel, Breda, Beilen, Elst, Raalte en Woerden. De stakingen betekenen een verharding van de protesten, die vorige week al begonnen met stiptheidsacties.

De nieuwe acties volgen op de bekendmaking van Jumbo dat de lonen van dc-medewerkers per 1 april met 1,5 procent worden verhoogd. CNV noemde die stap een ‘ogenschijnlijk sympathiek bod’ dat geen garantie biedt. “De loonsverhoging komt niet in de buurt van wat wij eisen”, aldus bestuurder Kitty Huntjens. Ook FNV toonde zich niet blij met de loonsverhoging, die door onderhandelaar Debbie van Leiden als een ‘eenzijdig dictaat’ wordt omschreven.

FNV wil een loonsverhoging van 2,5 procent en meer vaste contracten. De vakbond laat weten pas te onderhandelen als Jumbo bereid is ‘onvoorwaardelijk over al onze eisen te spreken’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!