​VanHaren houdt opties voor België open

​VanHaren houdt opties voor België open

Het is geen uitgemaakte zaak dat vanHaren vijftig tot zeventig winkels in België opent. “Het kan dat tien winkels genoeg blijken, maar het kunnen er evengoed honderd worden”, zegt ceo Krein Bons tegen RetailWatching.

VanHaren heeft zijn eerste twee winkels bij onze zuiderburen, in Aalst en Tielt-Winge, inmiddels geopend. Directeur België Bie Buelens sprak eerder van een plan voor vijftig tot zeventig winkels, maar volgens Bons is die uitspraak haar ‘uitgelokt’. “Wij zijn geen bedrijf dat roept wat het gaat doen, maar dat gewoon doet.”

De stap naar België is volgens Bons een logische, omdat moederbedrijf Deichmann verder in alle belangrijke Europese markten al actief was. Hoe groot vanHaren er uiteindelijk wordt, hangt volgens de ceo af van het succes van de eerste winkels en de beschikbaarheid van panden. Belgen zijn volgens hem bereid verder te reizen om te winkelen dan Nederlanders.

Veel anders hoeft vanHaren in België niet te doen ten opzichte van Nederland, denkt Bons. De belangrijkste verschillen zijn volgens hem de grotere invloed van de vakbonden en de ‘elegantere smaak’ van consumenten. “Daarom moet je België met Belgen doen, lokale mensen die de cultuur kennen.”

Op RetailWatching gaat Bons onder meer in op de nieuwe flagshipstore in Amsterdam, en waarom de schoenenketen zijn winkels groter maakt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends