​Jumbo naar rechter om staking

​Jumbo naar rechter om staking

Jumbo daagt vakbonden FNV en CNV voor de rechter in een kort geding. De retailer wil dat de rechter uitspraak doet over de rechtmatigheid van de stakingsacties in de distributiecentra.

Medewerkers van de dc’s van Jumbo staken vanaf dinsdag voor een betere cao, op aansturing van de vakbonden. Jumbo noemt de acties ‘prematuur en disproportioneel’ en zegt eventuele schade voor de bedrijfsvoering op de bonden te verhalen. De supermarktketen stelt verder dat de vakbonden in gebreke blijven door de afspraak van vorig jaar, over een evenwichtige loonontwikkeling, niet na te komen. Het kort geding dient donderdag.

Jumbo maakte begin deze week bekend de lonen uit eigen beweging met 1,5 procent te verhogen. FNV sprak van een ‘eenzijdig dictaat’ en mikt op een verhoging van 2,5 procent. Ook CNV liet weten dat het loonbod ‘niet in de buurt komt van wat wij eisen’. Jumbo zegt dat een eventuele verdere verhoging afhankelijk is van de loonstijgingen in de andere logistieke cao’s van supermarkten.

Jumbo verwijt de vakbonden ‘herhaaldelijke uitnodigingen’ om het cao-overleg te hervatten te hebben genegeerd. De bonden willen alleen verder praten als de supermarktketen met een definitief loonbod komt, iets waar Jumbo juist mee wil wachten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!