​Zalando bezorgt 'on the go' in België

Belgische klanten van Zalando kunnen de bezorglocatie vlak voor bezorging nog veranderen. De modeverkoper werkt daarvoor samen met Parcify, dat consumenten met behulp van het gps-signaal van hun telefoon in staat stelt het pakket op elke gewenste locatie te ontvangen.

“We beginnen met een proefproject met enkele duizenden Belgen in Brussel, Antwerpen en Gent”, zegt een woordvoerder tegenover zakenkrant De Tijd. De bezorgwijze is volgens haar uniek voor de Duitse etailer, die er vooralsnog geen extra kosten voor rekent. Bij Bol.com, dat vorig jaar al met Parcify in zee ging, moeten klanten 1,99 euro leveringskosten betalen.

Parcify is opgericht in 2015 door Jonas Coenen. Hij wil het dat consumenten niet meer thuis of op kantoor hoeven te blijven als zij een pakje verwachten. Het idee voor de dienst is ontstaan doordat Coenen zelf online een tv bestelde, die vervolgens werd geleverd op het moment dat hij de hond aan het uitlaten was. Daarop besloot Coenen zelf een pakjesdienst te starten die bestellingen levert op plaatsen waar klanten zich op dat moment bevinden.

De fietskoeriers van Parcify kunnen klanten via hun smartphone volgen, waardoor leveringen ‘on the go’ mogelijk zijn. De ontvangers mogen zich niet sneller dan vijf kilometer per uur voortbewegen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!