​Jumbo: ‘Weinig last van staking’

​Jumbo: ‘Weinig last van staking’

Zo’n twintig winkels van Jumbo in Noord-Holland en Utrecht hebben te maken met vertraagde bevoorrading. Verder merken klanten ‘nagenoeg niets’ van de stakingen van het distributiepersoneel, zegt een woordvoerder van de supermarktketen tegen het Algemeen Dagblad.

Zo’n vijf procent van Jumbo’s dc-personeel doet mee aan de stakingsacties, zegt de woordvoerder. Vakbonden FNV en CNV spreken van ‘ongeveer driehonderd mensen’, zo’n tien procent van alle vaste medewerkers. “Zij zijn een aantal uur buiten bij de distributiecentra blijven staan en gingen daarna naar huis”, zegt CNV-onderhandelaar Kitty Hutjens.

Jumbo heeft volgens stakingswoordvoerder René Overklift extra uitzendkrachten ingeroosterd, waardoor het werk in de distributiecentra ‘gewoon doordraait’. Volgens de supermarktketen heeft dat niets te maken met de staking, maar met de extra drukte. “Richting Pasen hebben we altijd meer mensen, dat doen we met Kerst ook” aldus de woordvoerder.

Jumbo en de vakbonden staan donderdag tegenover elkaar in een kort geding, waarin de retailer de staking wil verbieden. Die brak uit nadat de supermarktketen en de bonden er niet uit kwamen over een nieuwe cao. Bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Pijnacker worden om diezelfde reden vanaf donderdag stiptheidsacties gehouden. Net als Jumbo bood de Zaanse supermarktketen zijn logistieke personeel een loonsverhoging van 1,5 procent, waarmee de bonden geen genoegen nemen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends