Bauhaus opent vrijdag in Hengelo zijn tweede vestiging van ons land. Volgend jaar komen daar waarschijnlijk bouwmarkten in Venlo en Den Hoorn bij, vertelt interim-directeur Herwin Oost tegenover RetailWatching.

Bauhaus heeft de ambitie om vijftien winkels in Nederland te openen. “Als het aan ons ligt hebben we die over een paar jaar. Onze organisatie heeft voldoende slagkracht om ze uit de grond te drukken”, vertelt Oost. De Duitse keten stuit bij de expansie echter op procedures die door concurrenten als Praxis en Gamma worden aangespannen.

Achter de schermen werkt de retailer aan een webwinkel voor ons land, die voormalig topman Mathieu Moons al in een eerder stadium aankondigde. Oost wil in tegenstelling tot zijn voorganger geen termijn aan de lancering hangen. “Het komende jaar zullen we er aan werken.”

De webwinkel wordt volgens hem met name ‘een verlengstuk van het marktgebied’. “We hebben nu vestigingen in het noorden en oosten van het land, maar we willen door heel Nederland bezorgen.” Door de inzet van nachtdistributie is dat volgens hem logistiek gezien geen probleem. “Onze strategie is gericht op een landelijke dekking.”

Lees meer over de ontwikkelingen bij Bauhaus op RetailWatching.