​‘Plan tussenbaan supermarkten is niet nieuw’

​‘Plan tussenbaan supermarkten is niet nieuw’

Supermarkten mogen werknemers allang een tijdelijk contract van vier jaar aanbieden. Dat zeggen arbeidsrechtdeskundigen tegen Het Financieele Dagblad als reactie op het plan voor de ‘tussenbaan’ dat de branche vrijdag presenteerde.

Supermarkten en levensmiddelenwinkels lieten vorige week weten met een middenweg tussen vast en flex te komen. Een werknemer krijgt daarbij een contract voor vier jaar in combinatie met een financiële bijdrage voor scholing. Op de duur van het eerste tijdelijke contract zit echter nu al geen maximum, zegt hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp. “De werkgever heeft de vrijheid om een contract van vier jaar aan te bieden.”

Dat werkgevers nu nog geen langjarige tijdelijke contracten aanbieden, noemt hoogleraar arbeidseconomie Joop Schippers een gemiste kans. “Hoe langer de arbeidsrelatie, hoe hoger de productiviteit”, stelt hij. Ook directeur Patricia Hoogstraaten van brancheorganisatie Vakcentrum noemde de werkvorm ‘voordelig voor alle betrokkenen’. “We binden werknemers voor langere tijd en werkgevers houden de flexibiliteit die ze wensen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!