​The Body Shop trekt vijftien gegadigden

​The Body Shop trekt vijftien gegadigden

L’Oréal heeft biedingen van vijftien bedrijven ontvangen voor The Body Shop. De winkelketen staat sinds februari in de etalage en moet een miljard euro opleveren, meldt zakenkrant De Tijd.

The Body Shop zag zijn omzet in het eerste kwartaal met 1,4 procent teruglopen naar 197,2 miljoen euro. De like-for-like omzet nam wel met 2,3 procent toe. In het Verenigd Koninkrijk, Canada en Indonesië presteert de winkelketen goed, terwijl er in Hongkong signalen van herstel te zien zijn. De markt in Saudi-Arabië blijven volgens het Franse moederbedrijf uitdagend.

L’Oréal laat bij de publicatie van zijn jaarcijfers weten nog geen beslissing te hebben genomen over de toekomst van The Body Shop. Er zouden verschillende private equity-partijen in de markt zijn voor de overname. De retailketen heeft meer dan drieduizend vestigingen in 66 landen, waaronder zo’n veertig in Nederland.

L’Oréal zag zijn totale omzet in het eerste kwartaal met 4,2 toenemen tot ruim zeven miljard euro. Het cosmeticaconcern boert vooral goed in Europa en de Verenigde Staten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends