​Mastercard komt met nieuwe biometrische betaalpas

​Mastercard komt met nieuwe biometrische betaalpas

Mastercard brengt een nieuwe betaalpas op de markt die chiptechnologie combineert met een vingerafdruk. De biometrische oplossing is onlangs getest in de Zuid-Afrikaanse supermarktketen Pick n Pay en bij Absa Bank. De komende maanden worden nieuwe pilots gepland in Europa en Azië.

Mastercard stelt dat de nieuwe pas gemakkelijk en veilig de identiteit van de kaarthouder voor aankopen in de winkel kan verifiëren. Er is voortgebouwd op de vingerafdrukscantechnologie die al ingezet kan worden voor mobiele betalingen. Bij het afrekenen steekt de kaarthouder de kaart in de terminal en legt hij zijn duim op een sensor. Als de vingeradruk overeenkomt wordt de transactie goedgekeurd.

Om gebruik te kunnen maken van de biometrische oplossing wordt de vingerafdruk van de kaarthouders na de aanvraag geconverteerd in een geëncrypt digitaal template, dat in de kaart wordt opgeslagen. Daardoor kan de kaart op elke zogenoemde EMV-betaalterminal in de wereld worden gebruikt. Voor winkeliers verandert er volgens Mastercard niets.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!