​‘Nog dit jaar akkoord over geoblocking’

​‘Nog dit jaar akkoord over geoblocking’

Een meerderheid van de Interne markt en consumentenbescherming (IMCO) heeft dinsdag ingestemd met het conceptrapport over een geoblocking-verordening. De verwachting van brancheorganisatie Thuiswinkel.org is dat nog dit jaar een definitief akkoord volgt.

De Europese Commissie publiceerde in mei vorig jaar een voorstel voor een geoblocking-verordening. Daardoor moet het voor webwinkels onder meer onmogelijk worden om klanten uit het buitenland te weigeren of andere prijzen te berekenen. Het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Raad van ministers onderhandelen nu verder over een definitieve verordening.

In het voorlopige akkoord is onder meer gewaarborgd dat etailers betaalmiddelen naar eigen keuze kunnen blijven aanbieden. Ook hoeven ondernemers niet aan de wetten of taal van landen te voldoen waar zij zich niet doelbewust op richten.

Thuiswinkel.org reageert deels tevreden op de uitkomst, maar ziet nog enkele onduidelijkheden. Zo is er nog geen zekerheid over wat er gebeurt met de kosten wanneer gebrekkige producten worden geretourneerd uit landen waar webwinkels zich niet specifiek op richten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!