​Bart Smit voorlopig geen Intertoys in België

​Bart Smit voorlopig geen Intertoys in België

Blokker Holding heeft de ombouw van zijn Belgische Bart Smit-winkels naar Intertoys stopgezet. Er is meer tijd nodig om ‘het relatief onbekende merk Intertoys te laden in België’, laat een woordvoerder weten aan Het Financieele Dagblad.

Blokker Holding beslist voor 1 juli of de Belgische Bart Smit-winkels vanaf het najaar Intertoys gaan heten of hun oude naam behouden, staat in een interne nieuwsbrief. In het eerste geval moet de ombouw uiterlijk 1 oktober zijn afgerond. Wel gaan de voorbereiding voor de lancering van de Belgische webshop van Intertoys door, die op 4 juli gepland staat.

Ook in Nederland heeft de ombouw vertraging opgelopen, iets wat volgens de woordvoerder ook een reden is om de operatie in België en Luxemburg te staken. Intertoys liet zijn franchisenemers in overlapgebieden in maart weten dat de ombouw van de lokale Bart Smit-vestigingen is gestaakt. Dat gebeurde nadat verschillende franchisenemers de juridische strijd aangingen met het moederbedrijf, waarvan zeker één met succes.

Bart Smit heeft in België 75 winkels tegenover vijf van Intertoys. Blokker Holding maakte vorig jaar bekend zijn speelgoedformules samen te voegen tot Intertoys, omdat die formule meer winkels en een sterk netwerk van franchisers kent.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends