​GrandVision boekt meer omzet en zwaait topman uit

​GrandVision boekt meer omzet en zwaait topman uit

Optiekconcern GrandVision neemt volgend jaar afscheid van ceo Theo Kiesselbach. Kiesselbach vertrekt om ‘persoonlijke redenen’ bij het moederbedrijf van onder meer Pearle, waar hij ruim zestien jaar heeft gewerkt.

GrandVision is inmiddels een zoektocht gestart naar de opvolger van Kiesselbach, die onlangs nog toetrad tot de raad van commissarissen van Coolblue. De wisseling aan de top vindt pas plaats als er een goede opvolger is gevonden, stelt het concern dinsdag bij de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal.

GrandVision was in de eerste drie maanden van dit jaar goed voor 845 miljoen euro omzet, wat een groei van 5,2 procent betekent ten opzichte van een jaar eerder. De vergelijkbare omzet nam met 4,1 procent toe, mede dankzij een sterke verkoop van zonnebrillen. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) liep op van 123 naar 136 miljoen euro.

GrandVision is behalve met Pearle ook met Eye Wish actief in ons land. Wereldwijd telt het concern, dat het hoofdkantoor op Schiphol heeft staan, 6.551 vestigingen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends