​Kahn wil MS Mode ‘weer even groot als vroeger’

​Kahn wil MS Mode ‘weer even groot als vroeger’

MS Mode wil jaarlijks dertig winkels ombouwen naar een nieuw concept. De modeformule moet uiteindelijk weer minstens zo groot worden als voor het faillissement, zegt eigenaar Roland Kahn tegen Het Financieele Dagblad.

Voor de 220 van de vierhonderd winkels die MS Mode na zijn doorstart overhield, is een nieuw concept bedacht. Dat levert volgens Kahn nu al twintig procent meer omzet op. “Mijn droom is van MS Mode de Zara voor de grotere maten te maken”, zegt hij. De modeketen gaat volgens hem ook veel vaker van collectie wisselen, zodat er minder afgeprijsd hoeft te worden.

MS Mode gaat dit jaar ‘een heel fatsoenlijke winst’ maken, verwacht Kahn. Met zo’n honderd winkels is de formule volgens hem in Nederland groot genoeg, maar in Frankrijk en Spanje ziet hij ruimte voor respectievelijk driehonderd en 150 winkels. Nu zijn dat er 61 en 32. “Dit bedrijf heeft de potentie om vierhonderd miljoen euro om te zetten”, aldus Kahn.

Kahn heeft achttien miljoen euro in de doorstart van MS Mode gestoken. Hij ging daarmee in tegen de wens van zijn zoons, die ook aandeelhouder van Coolinvestments zijn. “Zij wilden geen geld meer in MS Mode steken, maar hebben mijn wens gerespecteerd.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!