​Ook Deliveroo werkt met zelfstandige bezorgers

​Ook Deliveroo werkt met zelfstandige bezorgers

Nieuwe bezorgers die Deliveroo aanneemt in Zuid-Holland, zijn voortaan zzp’ers. De maaltijdbezorger doet dat vanwege de ‘enorme pieken’ die moeilijk te voorspellen zijn, zegt countrymanager Philip Padberg tegen RTL Z.

Een op de drie werknemers heeft behoefte aan meer flexibiliteit, stelt Deliveroo op basis van eigen onderzoek. Ook de markt vraagt daar volgens Padberg om. In een uur tijd kan het aantal bestellingen volgens hem met een factor tien toenemen, wat niet volledig te voorspellen is. “Maar volgens de regels moeten we medewerkers in loondienst wel lang van tevoren indelen.”

In het nieuwe model, waarmee sinds deze week een proef loopt in Zuid-Holland, krijgen bezorgers 4,75 euro per rit betaald. De ‘riders’ krijgen geen vakantie- en pensioengeld meer en rijden onverzekerd rond. Werknemers die al in dienst zijn krijgen de keuze om over de stappen naar het zelfstandige model, terwijl nieuwe medewerkers automatisch als zzp’er beginnen.

Concurrent UberEats zorgde eerder dit jaar voor ophef vanwege dezelfde stap. Minister Asscher noemde het ‘moreel gezien niet goed’ om minderjarigen onverzekerd rond te laten rijden en vond de praktijken van UberEats ‘asociaal’. Met dezelfde woorden reageert hij nu op de stap van Deliveroo.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!