​Amazon bezorgt nu ook boodschappen in Duitsland

​Amazon bezorgt nu ook boodschappen in Duitsland

Amazon is donderdag van start gegaan met AmazonFresh in Duitsland. Klanten in Berlijn en Potsdam kunnen daardoor hun dagelijkse boodschappen bij de Amerikaanse etailer bestellen.

Het assortiment van AmazonFresh bestaat uit 85 duizend artikelen, waaronder honderden producten van lokale winkels. De boodschappen worden van maandag tot en met zaterdag bezorgd, waarbij bestellingen die voor de middag binnen komen nog voor het avondeten in huis zijn.

De dienst is alleen beschikbaar voor abonnees van Amazon Prime en kost 9,99 euro per maand. Klanten kunnen voor dat bedrag onbeperkt gebruikmaken van de boodschappendienst. Bezorging is gratis vanaf veertig euro.

De lat in de foodsector ligt volgens vicepresident Ajay Kavan van AmazonFresh erg hoog. “We beginnen met een uitgebreid assortiment in een beperkt gebied en nemen de tijd om onze dienstverlening op basis van onze ervaring en feedback van klanten continu te verbeteren.” AmazonFresh wordt stapsgewijs naar andere postcodegebieden uitgebreid.

Eerder werd al bekend dat DHL in de arm is genomen als bezorgpartner voor AmazonFresh. In een flink aantal steden in de Verenigde Staten en in Londen kunnen inwoners al vers voedsel bij Amazon bestellen.

RetailTrends