​Hudson’s Bay neemt dc van Blokker over

​Hudson’s Bay neemt dc van Blokker over

Hudson’s Bay Company opent een distributiecentrum in Mijdrecht voor alle logistieke activiteiten in Nederland. Het Canadese warenhuisconcern neemt er de plek in van Blokker.

Het logistieke centrum telt zo’n 55 duizend vierkante meter, inclusief kantoorruimte. Het dc zal nog deze maand de eerste bevoorrading ontvangen voor zowel de winkels als webshop van Hudson’s Bay. De eerste tien warenhuizen van het concern openen dit najaar hun deuren.

Hudson’s Bay heeft voor de locatie een huurovereenkomst getekend met HB Capital, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker. Wat de gevolgen van de verhuur aan Hudson’s Bay voor Blokker zelf zijn is nog onduidelijk. Behalve Blokker maakt ook onder meer Big Bazar gebruik van het distributiecentrum in Mijdrecht. Blokker heeft ook een groot dc in Geldermalsen en een e-commerce dc in Gouda.


Het distributiecentrum in Mijdrecht

Hudson’s Bay meldt verder zoals verwacht met La Place samen te werken voor de restaurants in zijn warenhuizen. Alleen in de flagshipstore aan het Rokin in Amsterdam komt geen filiaal van La Place. Die winkel zal volgens de retailer op ‘een andere manier invulling geven aan de restaurantbeleving’. Hoe dat eruit komt te zien wordt later bekendgemaakt.

De samenwerking met Hudson's Bay betekent voor La Place een comeback in veel binnensteden. “Het openen van deze nieuwe restaurants onderstreept de groei die we voor ogen hebben in Nederland”, aldus managing director Bart van den Nieuwenhof.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends