​Blokker terug naar één dc voor winkelbevoorrading

​Blokker terug naar één dc voor winkelbevoorrading

Blokker concentreert alle logistieke activiteiten voor zijn fysieke winkels in Geldermalsen. Het distributiecentrum in Mijdrecht gaat over naar Hudson’s Bay. “We hopen een groot deel van het personeel onder te brengen bij de nieuwe huurder”, laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

Blokker vertrekt na tientallen jaren uit Mijdrecht, waar het distributiecentrum na een grote brand in 1989 werd vernieuwd. Het vertrek vindt plaats in het kader van een ‘logistieke optimalisatie’, aldus de woordvoerder. “We deden eigenlijk nog maar heel weinig in Mijdrecht. De meeste winkelbevoorrading vond al plaats vanuit Geldermalsen.” In 2008 werd het dc in Bodegraven al gesloten.

Blokker ziet een verschuiving van de verkopen in de winkel naar het web. Daarom nam de winkelketen eind 2015 al een groot e-fulfilmentcenter in Gouda in gebruik en hoeft de capaciteit in Geldermalsen niet te worden vergroot.

Verder worden voor Big Bazar gesprekken gevoerd voor de uitbesteding van de logistieke activiteiten. De zusterformule maakte ook gebruik van het distributiecentrum in Mijdrecht. “Big Bazar is een heel andere formule dan Blokker die een andere logistieke aanpak vergt”, aldus de woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!