​‘AH schuldig bevonden aan leeftijdsdiscriminatie’

​‘AH schuldig bevonden aan leeftijdsdiscriminatie’

Albert Heijn maakt zich bij het aannemen van winkelpersoneel schuldig aan leeftijdsdiscriminatie. Dat stelt het College voor de Rechten van de Mens volgens De Gelderlander in een uitspraak die binnenkort wordt gepubliceerd.

De zaak tegen de supermarktketen was aangespannen door bureau Ieder1Gelijk, dat strijdt voor gelijke behandeling. De aanleiding was een klacht over vacatures bij twee winkels in Nijmegen. In het eerste geval vroeg Albert Heijn specifiek om een scholier, terwijl bij de tweede expliciet 16- en 17-jarigen werden uitgenodigd te solliciteren. Het College voor de Rechten van de Mens gaat mee in het standpunt van Ieder1Gelijk dat werving op die manier niet is toegestaan.

Albert Heijn laat weten het niet eens te zijn met de uitspraak en vindt dat voor de vacatures waar het om gaat best specifiek om jongeren gevraagd kan worden. De ervaring leert dat vooral die doelgroep solliciteert, zo beargumenteert de retailer. Bovendien worden volgens AH dat alle sollicitatiebrieven ‘zonder aandacht voor leeftijd’ in behandeling genomen.

Een oordeel van Het College voor de Rechten van de Mens is niet bindend en de toezichthouder kan ook geen sanctie opleggen. AH zegt na bestudering van de uitspraak ‘passende maatregelen’ te zullen nemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!