​Karwei klaar voor uitrol nieuw concept

​Karwei klaar voor uitrol nieuw concept

Karwei wil in 2021 al zijn winkels hebben omgebouwd naar het nieuwe concept. De bouwmarktketen bouwt vanaf eind dit jaar dertig tot 35 winkels per jaar om, laat formuledirecteur Machiel van der Sluis weten aan RetailWatching.

Karwei opende deze maand zijn flagshipstore van het nieuwe concept aan de Daniël Goedkoopstraat in Amsterdam. Het is na Uden en Goirle de derde vestiging die is omgebouwd. De tests verlopen succesvol, zegt Van de Sluis. “Het is niet de vraag of het loont om hierin de investeren, dat is zonder meer het geval.”

In Amsterdam opende Karwei een volledig nieuw pand. Voor de overige locaties gaat het om verbouwingen van de bestaande winkels en een enkele verhuizing, zegt Van der Sluis. Zo sluit Karwei in Rotterdam zijn winkel aan de Tolhuislaan, om daarvoor in de plaats aan de Waalkade te openen. “Maar op de meeste plaatsen blijven we zitten waar we zitten.”

Van der Sluis laat verder weten in het najaar opnieuw pop-up stores te openen, zoals recent al gebeurde in de Kalverstraat. Karwei is daarover op drie plekken in gesprek. Pop-up stores op high traffic locaties zijn volgens de directeur een goede manier om de consument te laten kennismaken met het nieuwe Karwei, dat een sterkere focus op woninginrichting legt. “Het is een hele fijne marketingtool, die ons zeker in Amsterdam erg heeft geholpen.”

Op RetailWatching gaat Van der Sluis dieper in op de resultaten van de pilot tot nu toe en de lessen die Karwei daarvan heeft geleerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!