​Decathlon naar de binnenstad van Tilburg

​Decathlon naar de binnenstad van Tilburg

Decathlon heeft een huurovereenkomst getekend voor het Pieter Vreedeplein in Tilburg. De Franse retailer opent eind dit jaar een winkel van bijna drieduizend vierkante meter, laat vastgoedeigenaar Wereldhave weten.

Decathlon vestigt zich op de eerste verdieping van het Pieter Vreedeplein, dat een ingrijpende metamorfose ondergaat. Het winkelcentrum heeft sinds de opening tien jaar geleden nooit goed gefunctioneerd, schreef het Brabants Dagblad eerder dit jaar. Eigenaar Wereldhave wil daar verandering in brengen door het gebied een facelift te geven.

Decathlon vult een ruimte in die sinds het vertrek van Achmea Health & Spa Center alweer zo’n 2,5 jaar leeg staat. De sportketen is volgens Wereldhave een goede aanvulling op de branchering van de binnenstad van Tilburg. Samen met Hudson’s Bay, dat half september zijn deuren opent, moet Decathlon de binnenstad ‘meer onderscheidend en aantrekkelijker’ maken.

Decathlon heeft momenteel elf vestigingen in Nederland. De keten stuit bij zijn uitbreidingsplannen in de periferie vaak op veel weerstand van provincies en ondernemersverenigingen. Recent opende Decathlon al binnenstadslocaties in Eindhoven, Den Haag en Rotterdam.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends