​FNG wil opnieuw tientallen miljoenen ophalen

​FNG wil opnieuw tientallen miljoenen ophalen

Modeconcern FNG heeft zakenbank Belfius in de arm genomen voor de uitgifte van obligaties. Het moederbedrijf van onder meer Miss Etam zegt te mikken op ‘een transactie van mogelijk enkele tientallen miljoenen euro’.

Het geld lijkt vooral bestemd voor de activiteiten in België. Daar nam FNG onlangs Suitcase en Concept Fashion over, twee formules waarmee het Belgisch-Nederlandse bedrijf verder wil groeien.

Ook wil FNG het nieuwe concept van Brantano versneld uitrollen. Dat concept, waarbij naast schoenen ook kleding wordt verkocht, werd in acht winkels in België geïntroduceerd. Begin dit jaar kwamen daar nog ruim dertig winkels bij. In de vernieuwde winkels wordt volgens het modebedrijf zonder uitzondering minimaal twintig procent meer omgezet.

FNG haalde eind vorig jaar al 32 miljoen euro op via een zogenoemde private placement. Belfius gaat nu een serie roadshow meetings opzetten met het doel de balans van FNG verder te versterken.

FNG is met een omzet van ruim 458 miljoen euro uitgegroeid tot een van de grootste kledingconcern van de Benelux. Behalve Miss Etam zijn ook de ketens Promiss, Claudia Sträter, Steps en Expresso in ons land actief. FNG hanteert een zogenoemde buy-and-build-strategie, dat is gericht op het verwerven van retail- en modeketens en het creëren van waarde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!