​Ook Albert Heijn verhoogt loon zonder cao

​Ook Albert Heijn verhoogt loon zonder cao

Albert Heijn geeft zijn personeel in de distributiecentra een loonsverhoging van 1,75 procent zonder cao. Onderhandelingen tussen de vakbonden en de supermarktketen liepen op niets uit.

De loonsverhoging gaat per direct in. Daarnaast laat Albert Heijn weten het werk voor oudere medewerkers minder belastend te maken. De vakbonden eisten nog meer verbeteringen, maar de retailer laat weten hiermee duidelijkheid te willen geven en zijn beloftes te willen nakomen.

Jumbo liet vorige maand al weten af te zien van een nieuwe cao. In plaats daarvan voerde de supermarktketen een eigen ArbeidsVoorwaarden Regeling in, waarbij de lonen voor het dc-personeel met 1,5 procent werden verhoogd. Anders dan Jumbo, staat Albert Heijn nog wel open voor nieuw overleg met de bonden.

De vakbonden voerden vorige maand zowel bij Albert Heijn als bij Jumbo stiptheidsacties uit in de distributiecentra. FNV verweet Albert Heijn onder meer te veel met uitzendkrachten en tijdelijk personeel te werken en noemde het aanvankelijke loonbod van 1,5 procent ‘mager’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!