​Lidl binnen een maand naar de VS

​Lidl binnen een maand naar de VS

Lidl opent vanaf 15 juni zijn eerste supermarkten in de Verenigde Staten. De Duitse keten bereidt zich voor op de opening van twintig filialen in North Carolina, Virginia en South Carolina, meldt Bloomberg.

Lidl staat voor een agressieve expansie in de Verenigde Staten. Volgend jaar zomer moeten er al zo’n honderd filialen zijn aan de oostkust. Dat levert in totaal zo’n vijfduizend banen op. Ook kijkt de retailer naar locaties in Ohio en Texas.

Lidl wil zijn succesformule in Europa kopiëren naar de Verenigde Staten. De expansie naar nieuwe Europese markten heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Lidl is er dan ook niet bang voor dat Amerikaanse consumenten het merk niet kennen. “Het is niet de eerste keer dat we dit doen”, zegt de Nederlandse cco Boudewijn Tiktak van Lidl in de Verenigde Staten. “Het is wat we doen.”

Lidl telt momenteel zo’n tienduizend supermarkten in 27 landen in Europa. Het hoofdkantoor in de Verenigde Staten werd twee jaar terug al geopend in Arlington County, een voorstad van Washington. Het oorspronkelijke plan was om pas in 2018 de eerste filialen te openen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!