​PostNL bezorgt in grote steden met e-bakfiets

​PostNL bezorgt in grote steden met e-bakfiets

PostNL bezorgt vanaf volgende maand in de avond pakketten met elektrische bakfietsen. De voertuigen rijden eerst door Amsterdam en worden later naar Utrecht, Den Haag, Rotterdam en andere grote steden uitgerold.

De logistiek dienstverlener test sinds afgelopen februari samen met FuturumShop hoe pakketten schoon, snel en flexibel via e-bakfietsen bezorgd kunnen worden. Die proef heeft ertoe geleid dat PostNL in de toekomst in verschillende binnensteden meer pakketten met e-bikes en andere elektrische voertuigen wil bezorgen.

Ook grote aantallen zakelijke post worden voortaan in Amsterdam bezorgd met elektrische bakfietsen, terwijl ze ook worden ingezet voor het legen van brievenbussen. PostNL denkt in de hoofdstad met zestig bakfietsen honderd autoritten per dag uit te sparen. Er worden acht fietsoverslagpunten toegevoegd aan het bestaande netwerk.

Pakketbezorgers van PostNL nemen sinds deze maand in een deel van Amsterdam oude elektrische en elektronische apparaten mee. Het initiatief Weeelectric was eerder al in Groningen en Dordrecht beschikbaar.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends