​Marktplaats concurreert met grote vacaturesites

​Marktplaats concurreert met grote vacaturesites

Marktplaats profileert zich steeds meer als een vacaturewebsite. Het aanbod van vacatures is in tien maanden tijd gestegen van tweeduizend naar meer dan 44 duizend, zo laat het dochterbedrijf van eBay weten.

Marktplaats zegt de concurrentie met de grote vacaturebanken aan te gaan. Door een koppeling met Otys, een veelgebruikt systeem in de recruitmentbranche, zal het aanbod naar verawchting met duizenden per maand toenemen. “We willen het voor Marktplaats-gebruikers nog beter mogelijk maken om de meest geschikte baan te vinden”, reageert business development manager Wouter Geerling.

Marktplaats is nu vooral bekend als een platform voor het kopen en verkopen van nieuwe en tweedehands goederen, auto’s en diensten. Als het aan het bedrijf zelf ligt, groeit Marktplaats ook uit tot ‘een waar banenplatform’. De focus ligt vooral op banen waarvoor een lage of middelhoge opleiding vereist is. “We zien naarmate Marktplaats bekender wordt als vacaturesite ook vacatures voor hoger opgeleide mensen toenemen”, aldus Geerling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!