​Zelfscan en app voor Foodmarkt City by Jumbo

​Zelfscan en app voor Foodmarkt City by Jumbo

Klanten van de gemakswinkel van Jumbo in Groningen kunnen zelf afrekenen bij een scanapparaat. Het is de eerste vestiging van de Veghelse retailer die deels met zelfscan is uitgerust. Jumbo werkt voor het afrekenen in zijn reguliere supermarkten met caissières.

De eerste Foodmarkt City by Jumbo opende dinsdag zijn deuren. De self-checkout is niet de enige technologische oplossing die er is geïntroduceerd. Zo is er speciaal voor de nieuwe formule een app voor smartphones gelanceerd. Met de Foodmarkt City-app kunnen gebruikers versbereide maaltijden bestellen en laten bezorgen op een locatie naar keuze.

Voor de bezorging werkt Jumbo samen met leverancierspartner Fooddrop. De bezorgservice is vooralsnog alleen van toepassing voor de winkel in Groningen. De supermarktketen zegt de mogelijkheid te bekijken om de app ook in te zetten voor de gemakswinkels die nog geopend worden en de bestaande Foodmarkten. De app voorziet gebruikers verder in aanbiedingen op maat, als ze enkele voorkeuren hebben ingevoerd.

Voor de ontwikkeling van Foodmarkt City by Jumbo zijn elementen gecombineerd van Jumbo, Foodmarkt en La Place. De retailer zegt de opening aan te grijpen om een nieuwe productlijn te introduceren, met onder meer vers belegde broodjes en wraps, banketproducten en diverse éénpersoonsmaaltijden. In totaal liggen er ruim vijfhonderd nieuwe producten bij Foodmarkt City, waarvan een deel ook bij zo’n twintig bestaande filialen van Jumbo wordt geïntroduceerd.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends