Na een periode waarin Marqt pas op de plaats moest maken wil de duurzame supermarktketen weer verder groeien. “Ik kan nu niet een paar adressen geven waar een winkel komt, maar we kijken heel serieus naar een aantal plekken”, vertelt oprichter Quirijn Bolle tegenover RetailWatching.

Marqt groeide in rap tempo van drie naar vijftien winkels, maar sinds anderhalf jaar is het stil. De fase was volgens Bolle ingrijpend, waardoor de focus lag op het optimaliseren van de bestaande vestigingen. “Dat heeft een hoop synergie en resultaat opgeleverd. Vandaar dat we nu klaar zijn om een nieuwe groeistap te zetten.”

Voor verdere uitbreiding kijkt Marqt binnen de Randstad. De duurzame retailer wil vanuit de kern groeien en ‘niet zomaar in het wilde weg winkels openen’. “Kwaliteit gaat boven kwantiteit”, aldus de oprichter. “We proberen langzaam uit te waaieren.”

Hoewel gezegd wordt dat Marqt streeft naar zestig supermarkten in ons land, heeft Bolle zelf nooit naar zulke getallen gekeken. “Het wordt me meer in de mond gelegd. Is er ruimte voor zestig supermarkten, dan openen we er zestig. Is er ruimte voor honderd, dan openen we er honderd. Het gaat me er meer om dat we het zorgvuldig doen en we telkens de stap in de goede richting zetten, zodat we uiteindelijk echt een systeemverandering bewerkstelligen.”

Marqt verwelkomde onlangs twee nieuwe aandeelhouders, die tevens kapitaal verschafte om verder te kunnen groeien. Lees op RetailWatching meer over de fase die Marqt nu in gaat.