​‘Stakingen bij AH en Jumbo zijn mislukt’

​‘Stakingen bij AH en Jumbo zijn mislukt’

De stakingen bij de distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo hebben nauwelijks gevolgen voor de winkelbevoorrading. Bij Jumbo werkt iedereen weer en bij AH staken nog zo’n zestig medewerkers, schrijft De Financiële Telegraaf.

De door FNV en CNV geïnitieerde acties zijn volgens Jumbo-cfo Ton van Veen mislukt. Het grootste deel van het personeel vindt volgens hem dat de FNV ‘te veel herre maakt en te extreme taal uitslaat’. Ongeveer vijf tot tien procent van het dc-personeel deed mee aan de staking, zegt Van Veen. “Als veertig tot vijftig procent gestaakt zou hebben, waren we out of business.”

Bij Albert Heijns distributiecentrum in Pijnacker hebben ongeveer zestig mensen het werk neergelegd, maar de bevoorrading heeft daar volgens een woordvoerder niet onder te lijden. “We vangen het op door andere collega’s te vragen in de centra te gaan werken.” Ook Jumbo laat personeel van het hoofdkantoor en de winkels tijdelijk in het dc werken.

Cao-coördinator Mariëtte Patijn van FNV erkent dat het moeilijk is om ‘de boel echt plat te leggen’. Dat komt volgens haar onder meer doordat een groot deel van het personeel uit uitzendkrachten bestaat, die bang zijn hun baan te verliezen als ze staken.

Zowel Albert Heijn en Jumbo kwamen er niet uit met de vakbonden over een nieuwe cao, waarop beide supermarktketens over gingen op een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!