​FonQ wil maximaal vijf winkels

​FonQ wil maximaal vijf winkels

Bij een succesvolle eerste winkel wil fonQ uiteindelijk maximaal in vijf steden vestigingen openen. “Dan moet je denken aan de vier grote steden, en misschien nog een richting het zuiden of noorden, maar niet meer dan dat”, zegt ceo Joost Wels tegen RetailWatching.

De webwinkel is momenteel op zoek naar een locatie voor zijn eerste fysieke winkel, die het dit jaar in Amsterdam hoopt te openen. Het wordt een middelgrote winkel van minimaal zeshonderd vierkante meter, in of aan de rand van de binnenstad. “Maar geen megalocatie, geen Hudson’s Bay of V&D-achtige winkel”, aldus Wels.

Het assortiment in de winkel zal voor een klein deel bestaan uit snellopende grote artikelen, zoals stoelen en banken. Klanten kunnen die uitproberen en in de gewenste afmeting en kleur direct in de winkel of online bestellen, tenzij hij er toevallig staat. De hoofdmoot bestaat uit een collectie accessoires en giftitems, waarvan wel het idee is dat klanten het gelijk meenemen. Verder wil fonQ in de winkel workshops organiseren.

Wels hoopt dat de winkel nog dit jaar zijn deuren opent. FonQ zoekt momenteel een retailmanager om de eerste en eventuele volgende vestigingen op te zetten.

Op RetailWatching gaat Wels dieper in op wat we kunnen verwachten van de eerste fonQ-winkel.

Reacties 1


kitty oberjé 3 mrt, 11:57

Beste lezet
zijn er ook filialen in zuid-limburg in Nederland van fonq?
ik ben namelijk geïnteresseerd in eetkamerstoelen, maar wil daar graag eerst in zitten om te voelen hoe het zitcomfort is, voordat ik deze ga bestellen.
of zijn er ook filialen in Belgie van fonq? zo ja, welke steden?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!